GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Nisan 2018 Salı 09:03

Başkan Şengül, Ankara’ya gitti: Ajandasında kimler var? 

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Aydın Şengül çalışma ekininde görev alacak isimleri onaya sunmak için Ankaraya’ya gitti. Ajandada çok sayıda isim yer aldı. 

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na Aydın Şengül’ün atanmasından sonra başlayan süreç devam ediyor. İlçe kongrelerinde yeni yapılanmayı oluşturan ve 30 ilçenin yarısında değişiklik yapan Şengül, kongrede onaya sunacağı çalışma ekibini onaylatmak için Ankara’ya gitti. 

28 Nisan’da yapılacak İzmir İl Kongresi’nde 50 kişilik yönetim kurulunu belirleyecek olan Şengül, daha sonra bu ekip içinden A Takımı’nı seçerek partiyi seçimlere götürecek. Çok sayıda görev talebini ekledikten sonra yeniden listeye şekil veren Şengül’ün ajandasında önemli isimler yer alıyor.

İl Başkanı Şengül’ün Ankara’dan onay alması beklenen öneri listesinde partide görev yapmış deneyimli isimler de bulunuyor. 

Şengül’ün ekibine, Başbakan Binali Yıldırım ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın da onayını aldıktan sonra Bornova eski İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Tanfer Kemerli, Foça eski İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Denizcilik Müsteşarlığı eski Bölge Müdürü Nihat Baç, Bayraklı eski Meclis Üyesi Hakan Yıldız, İl Kadın Kolları eski Başkanı Gözde Keskin ve Gençlik Kolları eski Başkanı Adil Yüksel, İl Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Saka, Tayfun Timunci, Maşallah Demir, Aykut Dikencik, Gaziemir eski İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, Eski İl Başkan Yardımcısı Fatih Pınar, İl Başkan Yardımcısı Mirhan Bedir, eski Milletvekili Ali Aşlık’ın danışmanı Av. Koray Battal gibi isimler almasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Mevcut yönetimin tamamına yakınının üstünü çizen Şengül’ün kendi ekibini belirleme konusunda hassasiyet gösterdiği belirtiliyor. Şengül’ün, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe ile de yola devam etmesi bekleniyor. CHP’li belediyelere karşı etkili muhalefeti ile dikkat çeken Boztepe’nin yeni yönetimde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. 

VEKİLLİK İÇİN VAZGEÇTİLER 
Öte yandan, mevcut il yönetiminde görev almak isteyenlerin sayısı genel seçim takviminin 24 Haziran’a çekilmesiyle birlikte düştü. Bazı isimler görev talebini geri çekerken milletvekilliği için çalışacakları öğrenildi. Bu isimler arasında Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın siyaset ekibinde yer alan Av. Maksut Karaosman, İl Sekreteri Ayşe Neşe Edebali, İl eski Başkan Yardımcıları Rahmi Taştan ve Yunus Kalkan gibi isimler bulunuyor.  Ayrıca, Kadın Kolları eski Başkanı Gözde Keskin’in milletvekili adaylığı için nabız yokladığı da biliniyor.